Новини та події

Традиції святкування та традиційні страви Святвечора та Різдва в Україні та світі
04.01 2021 | Новини бібліотеки | Прочитано: 28


Різдво – одне з найулюбленіших і найочікуваніших свят серед християн у всьому світі. У багатьох воно пов'язане зі щастям, радістю і прекрасним настроєм. На Різдво заведено збиратися з сім'єю, друзями й родичами, готувати смачні страви та накривати багатий стіл. І в кожній країні є свої особливі традиційні страви, які подаються на стіл у різдв’яну ніч.

У переддень Різдвяних свят відбулася тематична зустріч «Традиції святкування та традиційні страви Святвечора і Різдва в Україні та світі». Особливої уваги було приділено обрядам, пов’язаним з кутею – стравою без якої не уявити зимових свят. Кутя – це смак з дитинства, який веде і в майбутнє, це символ вічності та пам’яті. На вечорі пролунали різдвяні колядки у виконанні дітей, присутні ділилися спогадами про обряди та рецепти приготування традиційних святкових страв у різних регіонах України, частували узвар.

Раїса Гірак



Коментарі (0)



усі новини та події »

Електронні каталоги

Електронні каталоги

3D-тур бібліотекою

Подорож бібліотекою

Революція гідності. Війна

Революція гідності. Війна

Освітній навігатор

Освітній навігатор

Аудіобібліотека

Аудіобібліотека

Віртуальні виставки

Віртуальні виставки

Видання бібліотеки

Видання бібліотеки

Електронна доставка документів

Електронна доставка документів

Конкурс "Краща книга Рівненщини"

Конкурс "Краща книга Рівненщини"

Цифрові колекції

Цифрові колекції