Новини та події

Живий і корисний хліб на заквасці
12.03 2019 | Новини бібліотеки | Прочитано: 70


У промисловому виробництві хліб випікають за скороченою технологією та з додаванням дріжджів, поліпшувачів і консервантів, що дає змогу випікати хліба багато, зберігати його довше і обманювати наші смакові рецептори. Це вигідно виробнику, але не нам, споживачам.

Використання заквасок замість дріжджів передбачає багаточасову технологію, але такий продукт дійсно натуральний, корисний і смачний. Закваска – це старовинний спосіб отримання дріжджового тіста. У борошні, розведеного з водою, через кілька днів починають формуватися дикі дріжджі і молочно-кислі бактерії. Саме завдяки їм тісто в процесі приготування хліба виростає, м'якуш стає пористим і м'яким.

Про особливості випікання хліба на заквасках йшлося на семінарі «Хліб та паски на заквасці». Авторські рецепти та технологію випічки демонструвала шеф-кондитер Валентина Карбушева. Проводячи практичний майстер-клас, вона розповідала про технологію виготовлення тіста, акцентувала увагу на густині тіста, відповідній консистенції.

Працівники бібліотеки ознайомили із відповідною літературою про випікання хліба у давніх українських традиціях та іншими стародавніми рецептами. Хліб, приготований власноруч може зі щоденного наїдку перетворитись на окрасу столу.

Раїса Гірак



Коментарі (0)



усі новини та події »
#1 #2 #3 #4

Електронні каталоги

Електронні каталоги

3D-тур бібліотекою

Подорож бібліотекою

Рівненщина туристична

Рівненщина туристична

Освітній навігатор

Освітній навігатор

Аудіоподкасти

Аудіоподкасти

Віртуальні виставки

Віртуальні виставки

Видання бібліотеки

Видання бібліотеки

Електронна доставка документів

Електронна доставка документів

Конкурс "Краща книга Рівненщини"

Конкурс "Краща книга Рівненщини"

Цифрові колекції

Цифрові колекції