Новини та події

На допомогу овочівникам
03.09 2018 | Нові надходження | Прочитано: 92


У світі відомі майже 1200 видів рослин, що мають властивості овочів, з 80 ботанічних родин.

Овочівництво – одна з капітале- і енергомістких галузей сільського господарства, що займається вирощуванням овочевих культур. Як наука овочівництво вивчає біологічні особливості овочевих культур і способи вирощування високих врожаїв овочів із мінімальними витратами коштів і праці.

Овочі – справді джерела здоров’я, і проблема розвитку напряму овочівництва пов’язана з тривалістю життя і працездатністю населення.

У навчальному посібнику:

Шемавньов В. І. Овочівництво відкритого грунту : навч. посіб. / В. І. Шемавньов. — Дніпропетровськ : ДДАУ. – 2018. – 470 с.

розглянуті біологічні особливості культур, їх розміщення у сівозмінах, способи сівби та розмноження, технології вирощування основних овочевих рослин, в тому числі за крапельного зрошення. Приділена увага особливостям вирощування малопоширених, але перспективних овочевих рослин в Україні. Матеріал доповнений історією кожної овочевої культури, їх харчовими та лікарськими особливостями.

Матеріал призначений для самостійної роботи студентів агрономічних спеціальностей, може бути корисним керівникам, фахівцям агропромислового комплексу, фермерам, а також власникам присадибних ділянок.

Л. Шапірко



Коментарі (0)



усі новини та події »