Новини та події
У світі відомі майже 1200 видів рослин, що мають властивості овочів, з 80 ботанічних родин.
Овочівництво – одна з капітале- і енергомістких галузей сільського господарства, що займається вирощуванням овочевих культур. Як наука овочівництво вивчає біологічні особливості овочевих культур і способи вирощування високих врожаїв овочів із мінімальними витратами коштів і праці.
Овочі – справді джерела здоров’я, і проблема розвитку напряму овочівництва пов’язана з тривалістю життя і працездатністю населення.
У навчальному посібнику:
Шемавньов В. І. Овочівництво відкритого грунту : навч. посіб. / В. І. Шемавньов. — Дніпропетровськ : ДДАУ. – 2018. – 470 с.
розглянуті біологічні особливості культур, їх розміщення у сівозмінах, способи сівби та розмноження, технології вирощування основних овочевих рослин, в тому числі за крапельного зрошення. Приділена увага особливостям вирощування малопоширених, але перспективних овочевих рослин в Україні. Матеріал доповнений історією кожної овочевої культури, їх харчовими та лікарськими особливостями.
Матеріал призначений для самостійної роботи студентів агрономічних спеціальностей, може бути корисним керівникам, фахівцям агропромислового комплексу, фермерам, а також власникам присадибних ділянок.
Л. Шапірко
усі новини та події »