Прес-реліз про прес-конференцію

Рівненська державна обласна бібліотека
Відділ маркетингу та наукової роботи
Зв’язки зі ЗМІ: Юлія Ковальчук
22-21-21
metod@libr.rv.ua

«ЯКОЮ МАЄ БУТИ БІБЛІОТЕКА НАШОЇ ГРОМАДИ?»
ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ ОБЛАСНИХ ГРОМАДСЬКИХ ОБГОВОРЕНЬ
Прес-реліз

14 березня на Рівненщині стартували загальнообласні громадські обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади?»

Офіційна прес-конференція обговорень відбулася 14 березня 2012 року, об 11.00 год. в приміщенні Рівненської державної обласної бібліотеки.

Серед усіх закладів культури саме бібліотеки найбільше користується довірою населення, знають їх потреби та гарантують право на безкоштовне отримання інформаційних послуг. В сільській місцевості книгозбірні залишаються єдиними соціальними, культурно-інформаційними закладами покликаними лобіювати інтереси територіальних громад.

Умови доступу до інформації та бібліотечних послуг ґрунтуються на положеннях Законів України «Про культуру», «Про бібліотеки і бібліотечну справу»

Проте для більшості громадян існують перешкоди в отриманні бібліотечних послуг: застаріла матеріально-технічна база, відсутність належного опалення в більшості сільських філіях, незадовільний рівень комплектування фондів та недостатня поінформованість громадськості щодо діяльності та сучасних можливостей бібліотечних установ.

Громадські обговорення – це публічні збори, мета яких виявити та обговорити проблемні питання функціонування книгозбірень, різні точки зору щодо сучасного бібліотечного сервісу.

Громадські обговорення на тему «Якою має бути бібліотека нашої громади?» проходитимуть в березні-вересні 2012 року в усіх населених пунктах Рівненської області (селах, селищах, містах). Отримані відомості будуть систематизовані на рівні району по кожному райцентру, місту, кожній сільській раді.

Ефективність проведення громадських обговорень багато у чому залежатиме від поширення інформації про їх початок та перебіг, тому Рівненська державна обласна бібліотека звертається до місцевих засобів масової інформації з проханням допомогти розповсюдити інформації про їх старт.

Учасники прес-конференції:

ГУБАНОВ Олексій Володимирович – співголова оргкомітету громадських обговорень «Якою має бути бібліотека нашої громади?», заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації.

КРИВКО Михайло Петрович - співголова оргкомітету, перший заступник голови Рівненської обласної ради.

СОШИНСЬКА Ярослава Євгеніївна – виконавчий директор головного офісу Української Бібліотечної Асоціації.

ЛЕВИЦЬКА Світлана Олексіївна – голова постійної комісії з питань науки, освіти, культури і духовності Рівненської обласної ради.

МЕЛЬНИК Ярослав Миколайович – начальник управління культури і туризму облдержадміністрації.

ХОДАКОВСЬКИЙ Юрій Леонідович – голова громадської ради при Рівненській обласній державній адміністрації.

ЯРОЩУК Валентина Петрівна – директор Рівненської державної обласної бібліотеки, голова Рівненського обласного відділення Української Бібліотечної Асоціації.

ВЕРБЕЦЬ Марія Тарасівна – директор Рівненської обласної бібліотеки для юнацтва.

ЛІСОВА Лариса Мефодіївна – директор Рівненської державної обласної бібліотеки для дітей.

БОНДЮЧНА Юлія Іванівна – член Національної спілки письменників України.

ТРАЧУК Людмила Федорівна – доцент кафедри бібліотекознавства і бібліографії Рівненського державного гуманітарного університету.

#1 #2 #3 #4 #5 #6

Книжкові виставки

• з 1 по 31 серпня

Виставка-подорож «Європа – наш дім, живемо дружимо в нім» (У Центрі Європейської інформації)

• з 1 по 8 серпня

Коментована книжкова виставка «Популярно про наукові відкриття»

• з 1 по 15 серпня

«Твоє дозвілля бісером»

• з 1 по 17 серпня

«Новини літературної Рівненщини»

• з 1 по 31 серпня

«Рівненщина у полум’ї Української народної революції (1917–1921 рр.)»

• з 1 по 31 серпня

«З мрією про Україну»: до 260-річчя від дня народження Володимира Боровиковського, українського живописця-портретиста

«Ти – краса Полісся, Ти – легенда – пісня!»: до Дня міста Рівного

• з 1 по 31 серпня

Виставка-порада «Літній день – рік годує … : консервуємо,сушимо, маринуємо»

«Архітектурні пам’ятки Рівненщини»

• з 1 по 31 серпня

Краща книга Рівненщини (2009–2017)

«Його душа бриніла, мов сопілка …»: до 130-річчя від дня народження

• з 4 по 31 серпня

Книги–ювіляри серпня: 135 років повісті Івана Франка «Захар Беркут»; 145 років книзі Жюля Верна «Навколо світу за 80 днів»; 150 років роману Федора Достоєвського «Злочин і кара»

• з 10 по 31 серпня

«Ветеринарно-санітарна безпека продуктів тваринництва»

• з 15 по 25 серпня

«Легенди нашого краю»

• з 15 по 31серпня

Виставка-пересторога «Сезон грибів! – Обережно!»

• з 15 по 31 серпня

Виставка-порада «Книжкові поради для літнього відпочинку: підліткова література німецькою мовою»

• з 20 по 31 серпня

Виставка-персоналія до 170-ї річниці від дня народження Болеслава Пруса (1874–1912 рр.), польського письменника